پارادوکس حرکت آشیل و لاک پشت

ساخت وبلاگ

بخش اول

"هرگز نمیتونی بهش برسی"

همه ما بوسیله ماشین یا اتوبوس هر روز از جایی به جای دیگر حرکت می کنیم و به کارهای روزمره خود می رسیم . اگر حرکتی نکنیم هرگز جابجایی نیز صورت نخواهد گرفت.

پارادوکس های زنون( یا تضاد زنو ) مساله ای است که توسط زنون( زنو )، فیلسوف یونانی، در ۲۴۰۰ سال پیش طرح شد .این مساله در تایید نظریه "همه چیز یکی است" فیلسوف بزرگ یونانی "پارامندیس" طرح شده است و تا زمان قرون وسطی حل نشده باقی مانده بود.حتی بعد از قرون وسطی نیز خیلی از فیلسوفان اعتقاد داشتند پارادوکس های زنون کاملا حل نشده است.

"در یک مسابقه، سریعترین دونده هرگز نمی تواند از آهسته ترین دونده سبقت بگیرد، زیرا که تعقیب کننده اول باید همیشه به نقطه شروع تعقیب شونده برسد، پس همواره کندترین جلوتر است."

ارسطو-فیلسوف یونانی 239 قبل از میلاد


در پارادوکس زنون ما آشیل قهرمان ادیسه هومر را، در یک مسابقه دو با لاک پشت تصور می کنیم. به دلیل اینکه او یک دونده بسیار سریع است و قلب بخشنده ای دارد! به لاک پشت اجازه می دهد که سی متر جلوتر(100 فوت ) از او مسابقه را شروع کند... اگر ما فرض کنیم هر دو با سرعت ثابت حرکت می کنند( یکی خیلی سریع و یکی خیلی آهسته )، بعد از مدتی آشیل 30 متر را طی کرده و به نقطه شروع لاک پشت(نقطه اول) خواهد رسید. در همین مدت لاک پشت مسافتی (خیلی کوتاه) را طی کرده است(مثلا 1 فوت). حال آشیل وقت دارد تا آن مسیر کوتاه را طی کند و به نقطه دوم برسد. در همین مدت لاک پشت مسیری کوتاه تری طی کرده است. دفعه بعد آشیل به نقطه سومی که لاک پشت طی کرده می رسد. بدین گونه هر وقت آشیل به نقطه ای که لاک پشت پشت سر گذاشته می رسد باز لاک پشت جلوتر از اوست. به همین دلیل زنون اعتقاد داشت آشیل چابک هرگز به لاک پشت نخواهد رسید. بنابر بحث بالایی آشیل نمی تواند به لاک پشت برسد ولی احساس و تجربه عامیانه ما دریافت میکند که سریعتر میتواند به کندتر برسد پس در اینجاست که پارادوکس ایجاد میشود.

تدریس خصوصی ریاضی در مشهد...
ما را در سایت تدریس خصوصی ریاضی در مشهد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mashhadmathematicso بازدید : 30 تاريخ : پنجشنبه 25 آبان 1402 ساعت: 12:55